Sista april

Här på morgonen/förmiddagen har det städats och tvättats. Vi får nämligen 5 gäster ikväll som skall göra oss sällskap med grilling, goda drinkar och öl :)
Vince & Levis ska få sova hos farfar. Så på eftermiddagen ska dom få följa med till farbror Rasmus och faster Matlidas kusin Anton på födelsedagskalas. Han fyller 3 år, bara 2 veckor äldre än pojkarna. Det kommer dom säkert tycka om :)
Eline ska få sova hos "fajmo", som hon lärde sig säga igår :)

Jag måste bara berätta var pojkarna gör just nu. Vince kom och berättade att han skulle gå på pottan och kissa. "Ja gör det du", sa jag. Då går han till Levis och säger: "Vill du följa med och kissa?".
Dom gör sällskap in på toaletten och kissar. Sedan kommer dom ut glada och säger: "Mamma vi kissa mycke!".
Haha, gullungar. Tänkt att alltid ha en kompis att alltid göra allting med.
Hoppas dom håller hårt i lillasyster när hon blir lite äldre också. Nu vill hon ju vara med hela tiden, men hennes sätt att visa att hon vill vara med är genom att ta saker av dom. Uppmärksamhet, javisst!
Det gillas ju verkligen inte! Så jag får nog höra: "Mamma, ta bort Lin", säkert 100 ggr om dagen :P

Eline ligger ute i vagnen och sover nu. Tänkte försöka få grabbarna att vila lite, så farfar inte får två trötta trotsungar på eftermiddagen när dom ska åka bort.

En liten bild på mini igår när vi var ute och åkte ;)


Hunden hon har på bilden fick hon i julklapp, den kan gå och skälla. Levis är väldigt förtjust i den där hunden och skulle ha med sig den på Birsta och ICA MAXI en gång :P Haha.
Men som tur var så sa Jimmy att hundar inte fick vara på affären och att han var tvungen att sova i bilen. Det gick L med på :D

Tyvärr så måste vi alltid ge Eline nappen när hon ska åka bil. Annars skriker hon och tar av sig allt hon kan få av sig, sedan hyvar hon det på mig och bakåt i bilen. Skitjobbigt!
Men så fort vi ska kliva ur bilen så räcker hon mig nappen :) Det är bra iaf!
Hon använder nappen alldeles för mycket tycker jag. Måste verkligen ta tag i användandet. Men ibland tar man det lätta vägen tills den dagen man orkar. Pojkarna använder ju bara sina när dom sover, fast nu när dom fyller 3 år ska vi ta bort dom helt.
Eline däremot gnäller om sin snutt och tutt JÄMT! Får hon inte som hon vill, då jävlas hon. Springer i köket och tar saker hon inte får, klättrar, springer in på badrummet eller tvättstugan. Trotsunge är vad hon är, 10 ggr värre än vad grabbarna var :P

Jag skrev ju en lista för ett tag sedan. Ingen välling har vi här hemma nu, förutom Eline som kan dricka någon flaska nån gång ibland om hon vaknar på natten. Det beror alldeles på om hon ätit upp all kvällsfika eller inte.
Pojkarna använder bara blöjor på natten och på dagis. Hemma är dom helt utan :) Men Vince väntar fortfarande med att bajsa tills att han får blöja på kvällen när han ska gå och lägga sig. Levis är duktig och bajsar på pottan han :D
Då var det bara nappproblemet kvar! Iväg med grabbarnas och minska Elines användande, wiho!


Ha en bra Valborgsmässoafton kära läsare!

Nice!

Vårat nya vardagsrumsbord :DMattan rök! Vi hade en svart ryamatta där ALL skit syntes! Så vi får vara utan tills den rätta dyker upp :)

Här är det gamla bordet som nu ligger på blocket, någon som är sugen?
1000kr, mått: 97*97*47cm.

Är det inte det ena..


Det har hänt lite saker här på förmiddagen. Både bra och dåliga. Dagen började med att dammsugaren la av :O Den ville inte vara med längre efter bara 2 månader! Jag klarar mig inte utan dammsugaren, suck.
Varför avlöser alla problem varandra? Nu när vi har avloppet fixat så går dammsugaren sönder!

Så efter att jag fått torkat upp allt damm från golvet med moppen och hushållspapper så kom Jessica, Leo och Liam på besök.
Vi lekte lite ute och fikade.

Linis


Vince och Levis traskade upp i skogen på baksidan


Fika och lite lördagsgodis


Vince och Levis plockade blommor till mamma ♥ Jag fick en utav Leo också ;)


Levis, Leo och Vince på väg upp i skogen


Liam satt i sandlådan han :)


Sedan kom det ett nytt vardagsrumsbord hemlevererat till mig :) Jag köpte det utav en tjej i Övik som körde ner det :D Bilder kommer sedan när Jimmy kommit hem och det står på plats i vardagsrummet.
Så nu måste jag sälja iväg vårat gamla bord och måla om tvbänken i samma färg som det nya :)

Eline somnade ute i vagnen nu när Jessica och barnen åkt hem. Pojkarna har slutat sova middag nu på dagis, där får dom lyssna på saga och mysa lite i soffan. Men hemma får dom kolla på lite barnprogram och mysa i soffan. Vi har nog inte en enda sagabok kvar med alla sidor. Eline den lilla marodören älskar att riva ur sidor ur böcker nämligen! Pojkarna är väl inte helt oskyldiga dom heller...

Skönt är det att dom inte sover middag nu mera. Då somnar dom på en gång på kvällen när dom lägger sig vid 7, precis som Eline gör. Sedan sover dom tills Jimmy är tvungen att kliva upp. Eftersom han väcker dom när han kliver upp ur sängen. Pojkarna kommer nämligen och lägger sig och myser med oss vid 6 tiden, så då somnar vi alla om.
Igår morse sov dom till 7:30 och i morse till 7:15, mycket bättre än 6!
Ska bli roligt och se hur länge dom sover imorgon bitti när inte Jimmy måste kliva upp :)

Morfar kommer snart på besök och har med sig en skottkärra, så jag kan ta och köra upp alla högar med löv som ligger ute på gården, till skogen.
Sedan blir det Birsta med dammsugaren, hoppas bara att jag får med mig en lånesugare hem. Jag klarar mig inte utan dammsugaren, så mycket som den används här hemma!

Nu måste jag städa barnens rum medans det är lungt och skönt här!