Underbara söndag!

Vi har haft en massa för oss denna söndag.
 
Efter frukosten så låg vi i soffan och tittade på film, "Polarexpressen". En jättespännande film om en pojke som åker ett magiskt tåg till Nordpolen för att träffa tomten, på natten till julafton.
Barnen älskar den filmen, var nog 10e gången vi såg den idag ;)
 
Sedan tog vi en tur till Drakborgen tillsammans med Jessica, Jonas, Leo och Liam. Bus, tacobuffé och glass.
Vince och Levis fick köpa varsin såndär boll med en leksak i dom där 10kr's apparaterna. Dom har surrat om dessa löständer sedan vi var där sist. Så lyckliga pojkar fick varsitt par såna och Eline fick en liten hund i en rosa ask.
 
Vi var också och köpte en skotork + handsktork innan vi for hem. Kan ju behövas i vinter med alla blöta kläder som blir :)
 
När vi kom hem så hjälpte Eline pappa att byta till vinterdäck på tredje bilen, medans jag vek tvätt och tvättade lite till.
Pappa fick leka 100 frågor om att byta däck med Eline ;)
 
"Vill du känna på dubben mamma?", sa hon till mig när jag kom ut :P haha.
 
När det var dags att rulla köttbullar till middagen fick jag proffsig hjälp utav barnen. Elines bullar blev mest platt ;) men Vince och Levis dom var ju så bra dom en köttbulle kan bli :)
GODA dessutom, tummen upp utav hela familjen.
 
Efter maten så tog Vince och Levis sina löständer, sedan målade jag alla tre barnen och satte fast läskiga djur på deras mössor. Då skulle vi fara bort till farfar med familj en sväng och skrämma dom lite, medans pappa skulle lämna tillbaka domkraften :D
 
Mina små monster :P
 
Det var ju inte lika roligt att tvätta bort sedan när vi badade då vi kom hem. Så imorgon på dagis kommer barnen inte se ut som att dom sovit något. Haha!

Snön gör det så mycket mysigare

Den första snön kom ju igår. Alldeles vitt på marken och på bilarna :) Mysigt!
 
Barnen tog kort på dagis i torsdags, sedan åkte deras morfar och hämtade upp dom på dagis. Så dom kom inte hem förrän igår kväll :)
Då blev det lite fredagsmys medans vi tittade på filmen "som hund och katt".
 
I morse klev jag upp och bakade 3 smörgåståror och en frukttårta. En till oss och dom andra är till en beställning.
 
 
När jag bakat klart så skickade jag ut barnen på baksidan med deras nya overaller och Viking-skor. När jag tittar ut så ser jag Vince stå i POOLEN, som är full i VATTEN!
WHAT!?
Jag hade helt glömt bort den där jäkla poolen, som vi skulle ha tagit bort för månader sedan!
Aja, in med grabbarna, för Levis hade såklart också varit i. Dygnsur om fötterna var dom, skorna var inte vattentät, men däremot overallen. Den förvånade mig, kruttorr. Var ju bra att ja fick veta det iaf :)
 
Dom fick komma in och äta lite smörgåstårta, sedan kom grannbarnen och ville åka pulka med Vince och Levis. Så då gick dom ut igen. Tur vi har dubbla uppsättningar vinterkläder och skor :)
 
Nova och Jojje åker tåg med Vince och Levis ner för backen
 
Provsmakar smörgåstårta, mums!
 
Men nu när vi satt och åt så körde traktorn förbi och sandade, så nu kan dom inte åka i backen längre :P
 
 
 

Little miss sunshine

Lotta, Kerstin eller öven kallad Eline, fröken bestämd. Kärt barn har många namn och en vilja av stål!
 
Pojkarna har ju varit lite petiga med att helst ska dom ha tighta jeans och t-shirt, dagligen. Men säger jag att dom ligger i tvätten så tar dom på sig mjukisar endå.
Eline, no no no. Alltid är det något fel på hennes kläder!
Morgon nr1 kan jag lägga fram tights och en klänning, sedan får jag domen utav Jimmy. Det skulle minsann inte vara några tights och så har hon stått och stampat i golvet.
Morgon nr2 har jag lagt fram jeansleggnings och en tröja. Argare än argast är Eline som minsann ska ha jeans med KNAPP!
Morgon nr3 så ligger där ett par jeans med knapp. Hon hyvar dom över bordet och skriker att dom är för trånga (vilket dom inte är :P).
 
Haha, hon är aldrig nöjd. Saker och ting ska vara på hennes vis, eller inget vis.
Så nu om helgerna får hon välja hennes kläder själv, lugnast så :P
 
Hon ska alltid ha det man inte tagit fram. Frågar jag om Eline ska ha en banan, då kan man få en ja. Skalar bananen och kommer med den.. "men ja ska inte ha en banan! ja ska ha en mandarin". ALLTID, fröken tvärtemot!
 
På dagis så berättar dom att hon kan gå och blöta ärmen på tröjan bara för att få byta till en annan, haha.
Hon har bestämda åsikter om vad det ska vara för skor, jacka och mössa hon ska ha på sig också. Spelar ingen roll om det är för kallt med jeansjacka och finstövlar när vi ska ut och leka, dom ska på!
 
Sedan var det ju det här med Elines namn, jag kallar henne mycket :P Så igår när vi satt i soffan så sa jag "Men hurredu Kerstin" till Eline.
"Kerstin... Eline hon heter som doktorn", säger då Vince.
Hahaha, jag skrattade mig till tårar. Det finns en sköterska på BVC som heter Kerstin, det har Vince lagt på minnet han :P Det var henne han menade med "doktorn" :D
 
Än så länge är det lättare att handskas med två grabbar än med en ensam tjej, vilket jag förmodar att det kommer vara hela livet :P
 
 Egenvald outfit, bäst så ;)